De-a lungul timpului tot am fost intrebata despre inmultirea frunzelor varietatilor mici. Unii dintre voi veti recunoaste primele poze atasate. Nu sunt cele mai reusite poze si nici cea mai frumoasa cutie. Poate mai gasesc poze prin calculator si voi atasa alta data. In schimb, va prezint pozele unei alte colectionare. Doamna Carmen Dobrescu mi-a trimis doua poze in care a folosit metoda sugerata de mine. Se poate usor observa ce pui frumosi au crescut "in pepiniera". Daca mai sunt colectionari care doresc sa arate cutiutele lor, puteti sa imi trimiteti pe email si voi atasa pozele aici. Se pot forma niste cutii extrem de frumoase. Printre frunze, eu mai pun si pui mici. Metoda am "furat-o" de la S1mona. La inceputurile mele, imi parea dificil de prins varietatile mici. S1mona avea o colectie impresionanta de pitice si se oferea sa imi prinda ea ce imi placea mie. Si uite asa, din cand in cand, intram in posesia unei cutiute magice. Adica a unei cutiute de plastic transparent in care ea prindea frunzele. Pana in ziua de azi, nu am gasit o metoda mai buna. Niste precizari. Se dau gauri atat pe capac, cat si pe fund. Din cand in cand cutia se aeriseste. Cand se face condens pe capac (mai ales iarna), se sterge cu un servetel. Pun ceva mai mult perlit in amestec. Stratul de pamant e de aprox un deget grosime. Ceva mai multa grija la asezarea varietatilor in cutie. Incercati sa evitati varietati cu frunze asemanatoare sa fie unele langa altele. Avantaje: se economiseste mult spatiu, se uda destul de rar si mai ales cresc sansele de prindere. Puteti sa veniti cu alte precizari, daca ati mai observat ceva. Bafta la prins pitice! Multumesc, S1mona!
Am uitat ce mult îmi plă să înmulțesc violete :) La Candy Fontaine sunt pozele :) Acum folosesc vermiculite și/sau bănuț de turbă pt înmulțire ;-) dar am schimbat plantele - am dat violetele pe gloxinia și achimenes :) Dar tot mai trec pe la tine în vizită chiar dacă nu comentez ❤️
Si eu am avut succes cu piticutele, le-am pus in perlit pe care l-am umezit putin dupa ce am bagat frunzele.Daca udati perlitul inainte , se face beton si nu mai puteti pune frunzele.
Eu am pus cateva frunze doar in perlit, stiam despre metoda asta, dar am pus asa pentru ca la momentul respectiv ramasesem fara pamant. Frunzele au dat pui foarte greu.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Acum folosesc vermiculite și/sau bănuț de turbă pt înmulțire ;-) dar am schimbat plantele - am dat violetele pe gloxinia și achimenes :)
Dar tot mai trec pe la tine în vizită chiar dacă nu comentez ❤️